Vi gir mange personer mulighet og håp om en bedre fremtid
Vannboring – Grisehus – Biogassanlegg – Arbeidsplasser – Næringsvirksomhet- Turisme - Kultur
Miljøanleggene til foreningen har fått stor oppmerksomhet. Vannboring sikrer nok rent vann til folk, dyr og åker. Grisefarmen gir inntekter og mat. Biogassanlegget produserer både energi til koking og gjødsel til grønnsaksåkeren. Effektene er utrolige mange – og inntektene kan skolen bruke som forbedringstiltak til skolen og elevene. Rent vann reduserer sykefravær og bedrer skoleprestasjonene.
Vi har ferdigstilt ett anlegg i Kitui og er igang med tilsvarende anlegg på to andre skoler i distriktet. Samtidig setter vi inn tiltak for å øke omsetningen av svinekjøtt lokalt og for å øke turiststrømmen til denne del av Kenya.
Miljøprosjektet ved Katulani Secondary School går sin gang, og griseproduksjonen er økende. Vi har som mål å få full produksjon i løpet av året. Biogassproduksjonen er avhengig av flere griser.
I påsken har skolen hatt besøk av mastergrad-student fra Grimstad, Jarl Ove Arntzen, som har foretatt undersøkelser ved anlegget som han skal bruke i sin masteroppgave om biogass. Johannes og Jarl Ove har vært på besøk ved ulike typer anlegg i Kituidistriktet for å se hvordan fornybar energi brukes.
Vi har tett oppfølging av prosjektet, og nå ser vi at grisepasseren ikke lenger skjøtter jobben sin slik han skal. Vi er i prosess med å få ansatt ny grisepasser, og omplassere dagens grisepasser.
Miljøprosjektet vårt ved Kalimani Secondary School står litt i stampe på grunn av vannmangel. Vi boret et 220 m dypt vannhull etter anvisning etter geologiske undersøkelser. Skuffelsen var stor når det viste seg at det ikke var vann der. Neste geolog sier at det ikke finnes vann i den formasjonen vi boret i. Han har derimot funnet vann et annet sted, men dette punktet ligger langt fra skolen og fra strømforsyningen. Kraftselskapet må legge frem en kilometerlang høyspentlinje, trafo mv. I tillgg må vi bygge en lang pumpeledning opp til skolen. Prosjektet blir ikke bærekraftig med slike store ekstrakostnader.
Nå har geologen vært på stedet igjenn og funnet et nytt punkt med vann, som ligger nærmere skolen og nærmere lavspentlinjen. Vi vil foreta en ekstra geologisk undersøkelse for å være sikre på at vi ikke borer et nytt tørt hull.
Når vannspørsmålet er løst, vil vi fortsette med grishusbygging og biogassanlegget. Vi regner med at vannspørsmålet er løst i løpet av mai 2013. Dersom vi ikke finner vann må prosjktet skrinlegges og vi må finne et annet sted å gjennomføre prosjektet. Uten vann er ikke konseptet vårt mulig.
The Conquerors, bandet fra Kawangware, har gitt ut en ny CD. De vil ha en stor lansering i Nairobi 12 mai, og vi ser frem til dette. Søker du på MrMuasa på Youtube, så kan du se dem fremføre noen av sangene.
Flamingo Safari har kapasitet til å ta imot flere safarikunder. Valget i Kenya 4. mars har nok lagt en demper på turisttrafikken. Alt er rolig i Kenya etter valget, og vi håper at markedet nå tar seg opp. Meaningful Safari, som foreningen arrangerer, er et safarikonsept som ingen andre gjennomfører. De siste gjestene sa at de fikk en helt annen og mye bedre opplevelse enn det programmet hadde fortalt dem. Vi har en jobb å gjøre med markedsføringen, og formuleringene i programmet.
Meaningful Safari er mye mer enn en reise i Kenya, det er en opplevelse av landets utrolige kontraster, og hvor du møter lokalbefolkningen i hverdagen. Du møter dem ikke bare som servitører i restaurantene. Vil du være med? Se www.meaningfulsafari.com og bestill enten en indivduell tur eller en av de som vi arrangerer.
På påskens Meaningful Safari hadde vi med fotograf – Vegard Holvik - som skal lage dokumentarfilm av turen. Vi gleder oss til filmen blir ferdig.
Vi har innledet et samarbeide med Itoleka Girls Secondary School om et miljøanlegg. Vi vil gå inn i dette prosjektet såsnart vi har fått Kalimani-prosjektet på plass. Vi vil starte med vann her også, og deretter bygge grisehus og biogassanlegg.
På våre Meaninful Safari er vi innom barnehjem i Nairobi. Vi har fått mye fint barnetøy som vi har hatt med dit. Samaritan Childens Home har tilsammen 500 barn fordelt på to hjem i Mathare i Nairobi.
I Kisumu har en av båtguidene våre lært å lage såpe av en tysk turist. Nå satser han på en ekstrainntekt for familien ved å lage såpe på tradisjonelt vis, fett og kaustisk soda er hovedindgeriensene. I tillegg har han i alovera, parfyme og farge. For å støtte ham, har vi en gruppe som skal kjøpe såpe og gi til barnehjemmet i Nairobi. På den måten vil såpekokeren få omsetning, og barnehjemmet får såpe. For å kunne selge såpen, må den godkjennes av myndighetene.
- Gi et engangsbeløp
- Bli fast støttemedlem
- Kjøpe CD fra The Conquerors for kr 150.
- Kjøpe andeler i miljøprosjektet på Itoleka for kr 200,-
- Vil du bidra med din grasrotandel – er det en fantastisk flott måte å hjelpe oss på.
Andelsbrev er en meningsfylt gave. Kontakt oss på post@selvhjelpiafrika.org
Vi baserer vårt arbeid på frivilliginnsats og driver med svært lave administrasjonsutgifter slik at din støtte kan gå til de som trenger det.
Har du lyst å være med på Safari finner du oversikt over turene på hjemmesiden www.selvhjelpiafrika.org
Følg oss på Facebook
Vil du bidra med din grasrotandel?
Foreningen Hjelp til selvhjelp i Afrika er registrert som grasrotmottaker og vi trenger din støtte.
Vil du bidra med din grasrotandel – er det en fantastisk flott måte å hjelpe oss på.
FORENINGEN FOR HJELP TIL SELVHJELP I AFRIKA
Vi vil takker alle som har Hjelp til selvhjelp i Afrika som sin grasrotmottaker.
Kirsten og Helge Underland, Ski Johannes Markhus, Grimstad
Copyright Muasa 2012 © All Rights Reserved